dijous, de novembre 30, 2006

Sons del Matarranya

El pròxim dia 2 a les 24.00 amb el concert del grup de La Codonyera TRANCE i el grup d’Alcanyís COMANDO RAMONE comença aquest cicle que com podreu veure omplirà de música el Matarranya durant tot aquest hivern.

A finals d’abril de l’any 2006 l’Associació Cultural del Matarranya va decidir encetar una campanya per a promocionar, per un costat, la utilització de la nostra llengua entre les formacions musicals del Matarranya. I, per un altre costat, a les múltiples agrupacions musicals que existeixen dins la nostra comarca, i que moltes voltes, tot i que fan una gran labor cultural, cap entitat els té en compte.
D’aquesta manera va sorgir el projecte SONS del MATARRANYA que es va estructurar en dos grans línies d’actuació. Per una banda, es va acordar organitzar un cicle de concerts (SONS DEL MATARRANYA I Cicle de Concerts de les músiques del Matarranya) en el que participaran casi tots aquells grups i solistes del Matarranya que s’inclouen al disc, a més d’altres artistes dels territoris de l’antiga Corona d’Aragó.

Aquest cicle de concerts es va concebre per aconseguir les següents finalitats:

1.Promocionar el disc recopilatori.

2.Promocionar als grups del Matarranya, oferint-los la possibilitat de mostrar la seuamúsica en directe.

3.Crear una alternativa cultural a l’oci massificat i homogeni de la zona.

4.Ser una mostra de la diversitat de músiques que es fan tant al Matarranya, com a laresta de territoris de l’antiga Corona d’Aragó.

5.Ser un punt de trobada per tots els músics de la comarca, de tal manera que puguinintercanviar experiències o encetar conjuntament futurs projectes.

6.Reforzar l’activitat cultural al Matarranya, que si bé es prou densa, en l’àmbit dela música no s’hi ha treballat prou.

7.Demostrar que es possible programar actes en les tres llengües existents a l’Aragó(castellà, català i aragonès), fomentant el coneixement de les mateixes, així com laconvivència entre les diverses comunitats lingüístiques.

Després de considerar varies opcions per a estructurar el cicle de concerts, l’Associació Cultural del Matarranya i la sala La Barraca (Queretes) van decidir concentrar la majoria de concerts en aquest espai, tot i que hi ha alguns concerts que es fan en altres llocs degut a la insistència de diverses associacions culturals de la zona. També es va 2007, de tal manera que el joves de la zona tinguessin la possibilitat de gaudir de concerts durant tot l’hivern, època amb poques activitats a les zones rurals.
0 Comentaris

dilluns, de novembre 20, 2006

Cursos de Omezyma al Matarranya


Elaboració artesanal de Mermelades, Patés y Conserves de fruites

El curs se impartirà de dilluns a divendres en mòduls de 15 hores . S’impartirà a una població del Matarranya, peu 20 euros


Tècniques Ceràmiques
(fan falta coneixements previs)

El curs consta de 3 mòduls de 50 hores i tindrà lloc a la vila del Mas de las Matas.


Curs de conversació en anglès

El curs de 30 hores s’impartirà 1 dia a la setmana en classes de 90 minuts fent-se grups de distint nivell. S’impartirà a una població del Matarranya, peu 20 euros



Inscripcions avans del 30 de novembre a OMEZYMA, Avda. Aragón, 13 , 44641-Torrevelilla, telèfon: 978 - 85 22 78 Horari: 12 a 14h e.mail: omezyma@omezyma.es

+ Informació : OMEZYMA
0 Comentaris

dimarts, de novembre 07, 2006

El futur dels nostres pobles


La Comarca del Matarranya a decidit per unanimitat de tots els seus consellers encargar l’estudi per a Agenda 21 a la fundació CEAM.

L’Agenda 21 Comarcal pretèn arrivar a un model de desenvolupament en l’ambit local que fegui compatible el desenvolupament social, económic i cultural amb el respecte al medi ambiente, buscan afavorir l’aument de la calitat de vida de la població local però sense comprometre els recursos naturals i el entorn natural de las generaciones futures.

En el desenvolupament de la Agenda 21, totes les institucions així com els ciutatans participen activament aportan idees per a millorar i decidir quin cami vòlen per al futur mediambiental i econòmic de la Comarca.


+ Informació:
Agenda 21 Local
Agenda 21 Diputación de Huesca
Agenda 21 Diputación Guadalajara
Agenda 21 Diputació Tarragona
Agenda 21 Sierra Oeste de Madrid
0 Comentaris

divendres, de novembre 03, 2006

"El Plan Especifico de Teruel" que mai arrive

El “Plan Específico para Teruel” va ser e aprovat pel octubre de 2005 i una de les actuacions dintre del punt tres de Desenvolupament tecnològic i industrial conté la posta en marxa de projectes tècnics i científics per impulsar el sector agroalimentari de la província.

Aquesta partida prevé actuacions per 28 milions d’euros per el peride 2006-2008 relacionades amb el préssec, l’oli d’oliva, la trufa, el ternasco i el pernil entre altres. Este proyecto investigador, que figura en el Plan Teruel con una dotación de 28 millones de euros para el periodo 2006-2008, será liderado por el Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (INIA) y en el mismo colaborarán entidades aragonesas y turolenses.

Per lo que toque als projectes d’investigació del pernil de Teruel finançats amb càrrec al “Plan de Actuación Específico para Teruel” ja s'han presentat però no han rebut resposta.
+ Informació :
0 Comentaris