dijous, de novembre 30, 2006

Sons del Matarranya

El pròxim dia 2 a les 24.00 amb el concert del grup de La Codonyera TRANCE i el grup d’Alcanyís COMANDO RAMONE comença aquest cicle que com podreu veure omplirà de música el Matarranya durant tot aquest hivern.

A finals d’abril de l’any 2006 l’Associació Cultural del Matarranya va decidir encetar una campanya per a promocionar, per un costat, la utilització de la nostra llengua entre les formacions musicals del Matarranya. I, per un altre costat, a les múltiples agrupacions musicals que existeixen dins la nostra comarca, i que moltes voltes, tot i que fan una gran labor cultural, cap entitat els té en compte.
D’aquesta manera va sorgir el projecte SONS del MATARRANYA que es va estructurar en dos grans línies d’actuació. Per una banda, es va acordar organitzar un cicle de concerts (SONS DEL MATARRANYA I Cicle de Concerts de les músiques del Matarranya) en el que participaran casi tots aquells grups i solistes del Matarranya que s’inclouen al disc, a més d’altres artistes dels territoris de l’antiga Corona d’Aragó.

Aquest cicle de concerts es va concebre per aconseguir les següents finalitats:

1.Promocionar el disc recopilatori.

2.Promocionar als grups del Matarranya, oferint-los la possibilitat de mostrar la seuamúsica en directe.

3.Crear una alternativa cultural a l’oci massificat i homogeni de la zona.

4.Ser una mostra de la diversitat de músiques que es fan tant al Matarranya, com a laresta de territoris de l’antiga Corona d’Aragó.

5.Ser un punt de trobada per tots els músics de la comarca, de tal manera que puguinintercanviar experiències o encetar conjuntament futurs projectes.

6.Reforzar l’activitat cultural al Matarranya, que si bé es prou densa, en l’àmbit dela música no s’hi ha treballat prou.

7.Demostrar que es possible programar actes en les tres llengües existents a l’Aragó(castellà, català i aragonès), fomentant el coneixement de les mateixes, així com laconvivència entre les diverses comunitats lingüístiques.

Després de considerar varies opcions per a estructurar el cicle de concerts, l’Associació Cultural del Matarranya i la sala La Barraca (Queretes) van decidir concentrar la majoria de concerts en aquest espai, tot i que hi ha alguns concerts que es fan en altres llocs degut a la insistència de diverses associacions culturals de la zona. També es va 2007, de tal manera que el joves de la zona tinguessin la possibilitat de gaudir de concerts durant tot l’hivern, època amb poques activitats a les zones rurals.
0 Comentaris