dimecres, de juny 18, 2008

S'inaugura l'Expo Saragossa


Després de l'acte d'inauguració privat que es va fer ahir, l'Exposició Internacional de Saragossa obre avui les portes a tot el públic. Són vint-i-cinc hectàrees per les quals es preveu que hi passin sis milions i mig de persones. Aquesta és la primera Expo de caràcter monogràfic: l'aigua i el desenvolupament sostenible són els temes al voltant dels quals giraran totes les activitats del recinte en els tres mesos que durarà l'exposició.
És per això que s'ha constituït la Tribuna de l'Aigua, un fòrum de debat i reflexió en què hi participaran unes 32.000 persones, entre elles personalitats com Mijail Gorbachov, Rigoberta Menchú, Federico Mayor Zaragoza o Javier Solana. Amb les conclusions, es preveu elaborar la Carta de Saragossa, un compromís sobre l'ús sostenible de l'aigua i el principal llegat a què aspira l'Expo. A més a més, s'han programant setmanes temàtiques en què es tractaran qüestions relacionades amb l'aigua a través de conferències i cursos. S'han trigat tres anys a muntar els pavellons i edificis del recinte, que és a la vora del riu Ebre. Entre els més atractius hi ha el Pavelló Pont, la Torre de l'Aigua o l'Aquari Fluvial, que té cinc mil exemplars de tres-centes espècies originàries dels grans rius del món.

Paral·lelament, s'han programat milers d'espectacles de dansa, teatre i música, que es faran en diferents escenaris de la ciutat. Bob Dylan, Patti Smith, Gilberto Gil, Alanis Morissette, Youssou N'Dour, Diana Krall, Eliades Ochoa, Bjork, Montserrat Caballé són alguns dels músics que actuaran durant l'Expo. Quan tanqui les portes, el 14 de setembre, començarà la seva transformació en un parc empresarial demés de 164.000 metres quadrats.
0 Comentaris