dimecres, d’agost 02, 2006

XVI Trobada Cultural del Matarranya

El pròxim cap de setmana d’Agost es celebra al poble d’Arenys de Lledó la XVI edició de la TROBADA CULTURAL DEL MATARRANYA que esta organitzada per la Associació Cultural del Matarranya amb la participació col·laboració de l'Associació Cultural Lo Galeró d’Arenys, Ajuntament d'Arenys de Lledó, Comarca del Matarranya, Institut d'Estudis Ilerdencs i l'Institut Ramon Muntaner.
A més dels actes tradicionals d’aquesta activitat (jocs per a xiquets, xerrades, presentacions de llibres, concerts, exposicions, etc…) l’ASCUMA ha decidit realitzar una taula rodona sobre “El tractament de la llengua catalana al nou Estatut d’Aragó”. En aquesta, alts representants de tots els partits amb representació a les Corts d’Aragó i representants comarcals dels mateixos partits, exposaran tant la posició del partit com la seva pròpia.
PROGRAMA XVI TROBADA CULTURAL DEL MATARRANYA
DIVENDRES, 4 D'AGOST
18.30 h. al local nou de la Societat Presentació de l'exposició "Desideri Lombarte: Ataüllar el món des del Molinar" i taller didàctics basats en l'exposició a càrrec de Pepa Nogués.
22.00 h. al local nou de la Societat Visita guiada a l'exposició "Desideri Lombarte: Ataüllar el món des del Molinar" per als adults, a càrrec de Pepa Nogués.
22.30 h. al saló de Cine Sessió de cinema en català
DISSABTE, 5 D'AGOST
18.00 h. al Poliesportiu Fira de jocs "Flostics Lúdics", amb jocs d'habilitat, jocs tradicionals i jocs gegants per a tots els xiquets i xiquetes.
18.30 h. al local nou de la Societat Presentació de l'exposició "La llengua catalana a l'Aragó".
19.00 h. al saló de Cine Taula redona sobre el tractament de la llengua catalana a l'Estatut d'Aragó, amb representats, a nivell autonòmic i comarcal, de tots els partits polítics aragonesos. Moderada per José Miguel Vallés, director del periòdic La Comarca.
21.30 h. al Poliesportiu Sopar de germanos.
00.30 h. pels carrers de la Vila Espectacle de foc i llum amb el Ball de Diables de Pratdip.
DIUMENGE, 6 D'AGOST
18.00 h. al Saló del cine Presentació del llibre "Aproximació geolingüística als parlars del Matarranya", de Pere Navarro (URV), a càrrec d'Artur Quintana.
20.30 h. al Bar de l'Associació Cultural lo Galeró Aperitiu de convivència

Programa de la Trobada
0 Comentaris